Ian Brown Tyres

Client: Ian Brown Tyres
Value: £200,000

Commenced July 2015

Completed September 2015

 

 

These works were completed on an extremely busy commercial premises with both vehicles and the general public needing access at all times.

Detailed planning and programming of the works was required throughout the contract along with open communication with the business owner and staff to maintain high safety standards for the general public, the garage staff (approximately 20 nr) and the workforce.

 

The large extension to the workshop was a steel frame clad building to match the existing, with additional works undertaken to the the general façade and internal connection details.

 

A detailed retaining wall construction between the extended car park area and neighboring commercial properties.

 

The construction of a large concrete hard standing area for works to be undertaken to large vehicles and trucks.

Additional surface water drainage outfalls.  The re-tarmacing of 2 near large car park areas and the public pedestrian entrances.

 

New safety measures to the car park areas including telescopic bollards, speed calming measures and lining of the new spaces.

 

The works were completed on time and within budget.